Csn och Sommar 2009!

Fick hem mitt nya CSN-kort idag, som jag i stort sett aldrig använder för jag tycker inte riktigt deras kampanjer är så.. bra helt enkelt. Men det stod "har du ett vinnarkort?" och jag fattade inte riktigt hur man skulle veta om man hade det eller inte (man kunde vinna 24600 kr på olika sätt, tex. resa till new york t/r 4 gånger?), men som jag förstod det så var kortet guldigt om man vann. Och det var inte mitt.. snyft! Tydligen är det bara 5 st som har vunnit detta. Grattis till er då antar jag ;)

Mamma är en sån som alltid ska boka allt långt i förväg, så nu har vi redan sommarens planer (för familjen) klara! Den 14e eller den 13e juni kommer vi att åka iväg till Turkiet (har alltid velat åka dit! Jippiii!) och bo på "Gloria Serenety":

som ser sjukt fint ut! I cant wait!

Och i augusti kommer vi åka på ännu en solresa till Korfu, Grekland och då bo på hotellet "Grecotel Corfu Imperial" som ligger på en udde!:



Visst ser det fint ut? Vår familj har bott på Grecotel jag vet inte hur många gånger, och deras hotell är verkligen oerhört trevliga. Det kan liksom inte bli fel med Grecotel. Rekommenderas starkt!

Gud nu vill jag bara börja packa och åka iväg!...
Det sköna är att jag och några tjejkompisar har tänkt att resa iväg till typ Bulgarien eller något liknande samma sommar, isåfall blir det 3 solresor för mig nästa sommar.. alltså det låter ju riktigt riktigt bra ;)

Top Model 10 på måndagar?

Om 5 min börjar det! But im confused, det har aldrig gått på måndagar, på tv säger de att det ska gå på måndagar fast det inte gjorde det, och NU börjar dom med det eller? :P haha kluurigt

Kom hem för träningen "nyss" och är nyduschad och mätt haha.. :)
Nu är det såhär att jag är en sån som småäter hela tiden och får såna där "sockerchockar" då jag bara måste till varje pris ha nåt gott (dååååligt!) och har jag nåt hemma är jag svag för att motstå. :P Men igår bestämde jag mig för att absolut INTE äta något innan helgen
...men kan man säga nej när mamsen har vart o köpt skitgoda morotsmuffins? :/ (SUCK jag får väl börja från och med imorgon då)

får kompensera med mandarin? ;) + att jag tränade ju faktiskt idag.. hihi

Womanizer

Ja vad ska man tycka om Britney's nya låt? Jag har tyckt om nästan alla hennes låtar sen hon började och gör det fortfarande, sånt är bra. Låtar som man gillar flera år efteråt, det är lyckade låtar! Womanizer.. den funkar faktiskt rätt bra :)


Usch nu börjar jag bli sådär trött som jag alltid blir efter att ha ätit mellanmål..och börjar typ få huvudvärk..,. men det går iinte, för om 40 minuter går bussen till friskis! gud har inte tränat sen.. i onsdags? förrförra veckan? ääh hursomhelst är det verkligen dags! För nu är jag väl runt 90% frisk skulle jag tro hehe ;)

Och vad händer imorn? Då är jag leeeeedig! :D Alltså det finns inget som är så skönt som att vara ledig på en skoldag haha. Dock måste jag ändå plugga..

Just det! Hade ju faktiskt prov i kinesiska idag :) Det gick hur bra som helst och hur fort som helst. Hoppas på det bästa.. resultaten får vi veta på torsdag!

Lidingöloppet

Japp nu är det Lidingöloppdags igen, och mina stackars katter får egentligen inte vara ute under dessa dagar pga alla hundratals människor som kommer hit o kör som dårar.
Det var 2 år sedan som en av mina älsklingar blev påkörd och det glömmer jag aldrig.. föraren körde dessutom iväg efteråt utan att kolla till katten. Som tur var hade en kille sett allt och ringde oss (hon hade halsband), så hon klarade sig.
Och för 1 år sedan kom vår andra misse hem och var helt vimmelkantig, något liknande men inte lika allvarligt hade hänt då också.
Jag blir så sjukt arg på alla dessa människor som ska åka hit, eller nej jag är arg på dom som bestämde att detta skulle hållas på lidingö varenda år. Varför VARFÖR har man inte loppet i nån stor rymlig skog i norrland? nejnej vi måste ha det på en liten liten ö i Stockholm. Tack för det!



Nu ska jag plugga kinesiska och kemi.. yey! :P
Och juste igår! Jag såg ju på Braveheart som jag typ aldrig sett klart men igår hade jag bestämt mig för att kolla på hela för en gångs skull. och GUUD finns det längre filmer!? den var 3,5 timme lång!! inklusive alla miljarder reklampauser då men.. började 21.00 och slutade 00.30, sjukt! :P dock var den bra .. fast sorgligt slut. :) Men kan man tröttna på snygga Mel Gibson? neee :) 
                               


Lördag

På franskan förra veckan sjöng vi en ny fransk låt (som vi gör nästan varje lektion), och den låten har verkligen fastnat i mitt huvud, för den är så sjuuukt bra!
Det var tennisproffset Yannick Noah:s låt Mon Eldorado. Alltså jag bara smälter när jag lyssnar på den, så den står på repeat och kommer göra det tills jag tröttnar.. haha :) Love it!


Så vad har jag gjort idag? inte så mkt, städat och sett lite på top model repriser.. Becks ville dra ut mig på krogen ikväll men känner tyvärr inte för det..ska ta det lugnt resten av helgen också för nu orkar jag inte vara förkyld längre.Får bli nästnästa helg! haha :) För nästa helg kommer kusiner och släkt på middag hos oss! Ska bli asmysigt :)
Så ikväll ska jag se på Braveheart och äta Ben & Jerry's! ..Cookie dough såklart ;)
Måste komma ihåg att betala för flaket på måndag! Nu närmar det sig!! haha ska bli så jäkla roligt, vi är 14 st. tror jag på vårt flak.. massa sköna människor. :) Max 60 får det bli sen.. wohoo!


T-shirts


Mamsen kom hem med de här 2 fina tröjorna i onsdags som jag tänkte köpa.. älskar den vänstra! :)

Idag

Idag hade vi omfotografering i skolan.. OMFOTOGRAFERING! hur ofta har man det? fotografen "kom på" senare att det var nåt fel på kameran så hela 10 klasser fick ta om allting, en vecka senare! så typiskt.


haha lite cool bild va?

Torsdag

Soool! det känns ju inte direkt som höst längre om man säger så när det är varmt och solsken hela tiden, min fina nya höstkappa är ju alldeles för varm nu ju.. men jag klagar inte :)

Iallafall, glömde skriva om filmkvällen i fredags hos klaris haha! Det var hur mysigt som helst, fast jag kom ganska så sent för precis innan så var jag och familjen på Restaurang J (som egentligen heter nåt annat numera) och åt en sjukt god middag!
Vi såg hursomhelst P.S. I love you, och jag tyckte väl den var sådär.. alla säger ju att den är sååå bra, men fattar inte grejen. Den är typ som vilken amerikansk film som helst? och dom är ju så lika så det är sjukt. + att jag hatar sorgliga filmer.. orkar inte gråta, det är uttröttande haha! :) Så jag satte på min Life of Brian (världens roligaste film som nånsin gjorts) och det kan aldrig gå fel hehe

Snart är det redan helg igen ju! det är nog det enda positiva med att tiden går fort..
På måndag har jag mitt första prov i kinesiska också! bara muntligt haha! men det ska nog gå jättebra, för det är faktiskt väldigt lätt.. otroligt nog :P

Om exakt en timme ska jag iväg till dagiset och hämta Matilda som vanligt, hmm.. undrar vad jag ska hitta på för kul idag som tidsfördriv? typ leka med lera? hahaha

Låång håltimme

4 timmars håltimme faktiskt! Dock gäller det bara för idag.. för vi hade ingen svenska och jag har inte idrott :) Så nu sitter jag hemma, åt precis lunch så är proppmätt!
Och nu ser jag att solen kikar fram efter den tjocka dimman imorse, härligt, känns som att man inte ser solen lika ofta längre..

Gud det är så skönt att gå i 3an! Vi har typ inga läxor längre i jämförelse med 2an, t.ex denna vecka har jag seriöst inget mer att göra.. alltså jag njuter så mkt det bara går ska jag säga er ;)

Så hur ser resten av dagen ut? Inte så speciellt, blir miljökunskap och ett litet möte eller nåt med projektledaren och sen ska jag hem, gå promenad och typ chilla framför tvn resten av kvällen.. är ju fortfarande lite sjuk så ska ta det lugnt :)

På torsdag blir det barnvakt igen, skulle vart det idag med men lilla Matilda är också sjuk..

Gammal moongobild på mig, med lugg! Saknar det lite faktiskt.. och mina FINA NAGLAR! ska fixa nya till jul hade jag tänkt :):)


Sjuklingen

Jaa visst blev jag sjuk, hostan har jag kvar fortfarande litegrann, men blev tydligen smittad av lilla Matilda som jag passade senast i torsdags. Hon var ganska så förkyld och det blev ju såklart jag med! fick på köpet lite halsont och huvudvärk + lock för öronen som jag alltid får när jag är sjuk :/ men det jobbigaste av allt var att jag fick SJUKT ont i ryggen i lördags när jag vaknade. Jag blev seriöst lite rädd för så fort jag andades så stack det till i vänstra delen av ryggen på nåt ställe, och kunde i stort sett inte röra mig utan fick ligga kvar i sängen för det mesta. Men det var som tur var ingen fara, för dagen efter så hade det försvunnit lite och idag är det helt borta + att idag är jag nästan helt frisk! wiho!
Hatar verkligen att vara sjuk.. iaf om det håller i sig länge. :)


Så idag tillbringade jag dagen i soffan (istället för skolan alltså) och såg på massa filmer bl.a. I Am Sam  som jag rekommenderar starkt!
Den handlar om en handikappad man som blir med barn med en hemlös kvinna som efter förlossningen sticker, och lämnar Sam som pappan heter med barnet. Man får följa barnets uppväxt,och hur de kämpar för att få stanna hos varandra då de sociala myndigheterna inte tycker att Sam som endast har kunskaper lik en 7-åring kan ta hand om sin dotter. Den är så otroligt bra och fin! SE DEN! :)



Jag bakade även en kladdkaka bara för att mysa till det lite extra.. hihi :)

Nu är det dags för mig att skriva klart min och Nathalies projektplan och sedan lägga mig och soova.
Kom på att om cirka 4 veckor åker jag till Irland med Engelska C-gruppen, spännande!

The list

Dagens mående: Lite hostig, annars bra!
Dagens vill ha: Pengar,...
Dagens klädsel: Leggings, Svart klänning, Brun kofta och Brun väst.
Dagens smink: Det jag alltid har; mascara, foundation, solpuder, rouge.
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens händelse: Hmm..att det var film på alla 3 lektioner i skolan idag?
Dagens låt: Rihanna - Disturbia
Dagens planer: Skola, plugga, träna, läsa, sova.
Dagens sjuka: Hostan :/
Dagens drog: Hehe choklad
Dagens köp: hehehe choklad, choklad och naturgodiis<3
Dagens humör: Trött men glad!
Dagens ord: brukar inte ha dagens ord?

Uppdrag Barn



"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här kommer min länkning till http://www.uppdragbarn.se/, hoppas att alla mina.. 3-5 läsare hahaha gör samma självklara sak! ;)

Om en timme är det dags för Friskisjympa igen, skulle egentligen tränat i måndag också men har känt mig lite krasslig och hostar lite fortfarande.. men känner mig ju inte sjuk så då borde det vara lugnt? :)

Mys

Mamma kom precis in och gav mig detta!

Mmmm nu ska jag sätta mig och kolla på Outsiders som precis har börjat :)

Outfit


Mörkbrun kofta - H&M
Rosa tröja - Forever21
Jeans - H&M (ja jag är inne i en jeansperiod just nu.. och dessa är mina favoriter atm)

                                  
Min snygga klocka från Ur & Penn som jag köpte i somras, för det otroliga priset 149 spänn ;)

Måndag

Idag var en ganska skön dag i jämförelse med vanliga skolmåndagar,för imorse 09.50 hade vi studiebesök med religionen på Etnografiska museet. Det var väl ganska intressant för vi hade en guide som berättade om bla kulturer i Amazonas och Australien, men man tröttnar på att bara lyssna efter en halvtimme :P

Några tjejer i klassen och jag hade tänkt äta på restaurangen där, som tydligen ska vara jättemysig för man sitter typ på kuddar på golvet och den är indisk eller något liknande, men självklart så var den ju stängd på måndagar.. Men som tur var så ligger ju tekniska museet mitt emot så vi kilade över dit till deras restaurang, och dom hade otroligt god mat!
Jag tog en fiskgratäng med dillsås och färskpotatis som var gudomlig, Ina tog kantarellsoppa och Nathalie en köttgryta. Mums! Till efterrätt åt jag kladdkaka :) liite lyxigare än skolmaten eller hur?
                                                          
Idag hade jag tänkt träna kl 17.00 men är fortfarande lite förkyld sen i fredags, så kände för att vila lite idag så jag förhoppningsvis är helt frisk tills imorn då jag ska passa Matilda :)

Jag orkade inte riktigt plugga så mycket igår så måste göra det nu. Imorgon har jag typ 2 lektioner dessutom, skööönt ;)
Längtar tills på fredag då det är film/mys/frossakväll hos Klaris! det är "rea?" på Ben and Jerrys på Ica här vid mig, 29.90 bara! så ska väl köpa upp ett lager inför fredagen hehe

Cookie dough är min favorit!


8/9 - I like H&M


Stickad svart tröja - H&M
Mörka jeans - H&M

Money money money

Åh sitter och lyssnar på ABBA-låtar.. man tröttnar aldrig på dom! nostalgi..

Körde ett rejält utslitande träningspass på Friskis vid 16.00 idag, och man känner verkligen nu hur det tar på krafterna! Skulle kunna lägga mig redan nu haha :) Men jag har plugg som måste göras, Miljökunskap, Projektarbete och Engelska.. suuck! tur att det inte är så svåra saker iaf!
Och snart blir det middag med bakad potatis, kött, sallad och bearnaisesås! MUMS! söndagen blir ju lite bättre med en god middag, eller hur? :)
Annars så har jag varit duktig och städat rummet idag.. och tände precis några ljus, så mitt rum är riktigt mysigt till skillnad från höstkylan därute.

Juste, i övermorgon är det dags för mig att hämta Matilda för första gången på hennes dagis utan mamman med! Ska bli såå kul! Ungen är så otroligt gullig, och hon har börjat gilla (/acceptera haha) mig mer o mer så det ska nog gå perfekt :)

Nej nu är det dags för plugg!


Lördaaag

Jag brukar alltid säga att fredagar är bäst, för då har man hela helgen framför sig. Men jag tycker nog nästan lördagar är lite bättre, för då kan man både sova ut och vara uppe sent :)
vaknade vid 11 idag och åt precis frukost hehe, blev en rejäl frukost med :
en halv grapefrukt
en liten yoggiyogurt
te
lingongrova med ost + knäckebröd med mjukost
1 ägg
apelsinjuice

gott, ganska nyttigt men en alltför sen frukost :)

14.30 är det dags för ett träningspass på Friskis! Ska bli jätteskönt, har inte varit där sen i onsdags.. Sen blir det ett till pass 16.00 imorgon igen :)

Har kollat in vad som går på tv ikväll.. och det enda jag fastnade för var Svensson Svensson 20:00 i 1an och skräckfilmen som jag såg på bio en gång för länge sen - Hostel 21:00 på 6an. Man blir så besviken, det är liksom LÖRDAG och varken 1an/3an/4an/5an kan tillsammans inte ens erbjuda 3 bra filmer!? sorgligt tycker jag. 

                                                    Jag längtar!    


3/9

+ (dålig och snabbt gjord)

Grå tröja - H&M
Svarta jeans - H&M
Svart väska - Shestore

En vecka!?

Men herregud, har det redan gått en hel vecka sedan jag bloggade senast!? det är ju helt sjukt! på senaste tiden har jag verkligen börjat känna att tiden går så läskigt fort, alltså då menar jag även när man har tråkigt och sitter i klassrummet eller liknande, tiden går alldeles för fort och jag hänger verkligen inte med.. men det finns väl inte direkt så mycket man kan göra åt saken, utom att ta vara på tiden?

Hursomhelst, nu ska min blogg inte vara lika öde som den senaste veckan.. lovar inlägg varje dag om inte mer, (kan jag hålla det? TO BE CONTINUED!)

Så vad har jag gjort under den här snabba veckan.. Ja juste i fredags var det fest i Bromma på Magasin M15, för att fira Nathalie i min klass som fyllde 18 och Kelly som fyllde 17! Det var så jäkla kul och en otroligt lyckad kväll!

no comments


Sedan i tisdags och i torsdags var jag hos barnvaktsfamiljen igen och lekte med lilla Matilda, och det gick hur bra som helst. På tisdag ska jag hämta henne på dagis 15.30! :) längtar verkligen, hade tänkt ta med henne till parken och leka massa!

Självklart har jag följt nya Top Model 10 också, som går på 3an måndagar - torsdagar. Jag kan aldrig få nog av det programmet haha

Nu sitter jag hemma och tar det lugnt, skulle egentligen åkt iväg till söder någonstans och kollat på ett band som heter Merci, men jag var helt slut när jag kom hem från skolan så jag somnade nästan direkt och när jag vaknade var jag smått förkyld också.. suck :/

aja det blir myskväll för mig ;) ska kolla på en av alla mina gamla Hillmandeckare som jag älskar, "Damen i Svart" blir det ikväll! :)
image184

Fredag

Godmorgon! Oj vad jag inte hann blogga igår.. blev verkligen en fullspäckad dag för mig.
Dagen började med kinesiska i skolan och sen lite kemi, direkt efter var det dags för klassfoto och jag fick självklart sitta ner vilket jag alltid får.. suck.. :P sen åkte jag hem och lagade lunch, och efteråt åkte jag iväg och lämnade lite cv:n på olika mataffärer. Samtidigt passade jag på att köpa presenter till Kelly och Natta som ska ha deras födelsedagsfest ikväll, sen lämnade jag lite fler cv:n och då blev det riktigt bråttom för att klockan halv 5 skulle jag träffa barnvaktsfamiljen!
Det gick jättebra där, Matilda var hur gullig som helst och verkligen helt galet livlig haha! :) Det blir liite skillnad då eftersom mitt förra barn i stort sett bara sov eller skrek när jag passade henne om kvällarna, men det här är lite mer vad jag hade tänkt mig så det ska bli superkul! På tisdag ska jag följa med hennes mamma och hämta henne på dagiset som ligger precis där jag bor.
På kvällen sydde jag klart min klänning (jag sydde upp den) som jag ska ha på mig ikväll på Kelly och Nattas fest, som har sex and the city tema. :) Ska bli jättekul! Klockan 8 ska alla de närmsta komma, så jag måste åka vid typ 7 för lokalen vi ska vara i ligger i Bromma; "Magasin M15". Sen vid 21.30 kommer alla andra, ca 200 pers ska komma totalt :)

Nu måste jag åka tillbaka till skolan och ha franska.. hörs imorn, då kan jag lägga in en bild på min outfit som jag ska ha ikväll. :)




Outfit

Här kommer outfit nr 2 alltså, men har fortfarande inte hunnit hitta nån snyggare bakrund och allt sånt där.. men det här får duga så länge ;) Imorse myste jag runt i mina höstiga tofflor som värmer skönt nu när det börjar bli riktigt kallt om nätterna och mornarna:


Mörkblå jeans (ser dock svarta ut på bilden..) - H&M
Vit tröja - H&M

Barnvakt!

Idag när jag var i skolan ringde pappa och sa att en kille som heter Johan som jobbade på samma jobb som honom förut och hans sambo var i behov av en barnvakt till deras 1,5-åriga dotter Matilda, och eftersom att jag absolut är intresserad så pratade jag nyss med Johan i telefon och på torsdag ska jag dit och träffa dom!  Det sköna är också att dom bor jättenära mig, så det tar typ 5 minuter att gå dit..
Dom skulle behöva hjälp på eftermiddagar, kvällar och helger, och det passar mig peeerfekt. Ska bli jättekul och hoppas dom tycker om mig haha :) spännande!


RSS 2.0