Låna lista lite

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag fick prata så pass länge med en vän på skype och med Sofie på mobilen. Vänner är livet.

 

Vad gjorde du kl 08 i morse? Sov riktigt riktigt tungt

 

Vad gjorde du för 15 min sedan? Låg här i sängen som nu och messade, bloggade, lyssnade på lugn musik

 

Det sista du sa högt? "YES!!!" när ljusslingan fungerade (även varenda liten ljusdiod. teknik brukar inte vara så snäll mot mig).

 

Det senaste någon sa till dig: Hmm typ "pusshej" ?

 

Vad har du druckit idag?  Te, vatten

 

Vad var det senaste du åt? Pizza från igår..usch

 

Vad var det senaste du köpte? Linsvätska

 

Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit

 

Vad är det för väder hos dig nu? Kallt.

 

Godaste glassmaken? Jordgubb eller någon sorbet

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Japp

 

Sover du tungt? Njae nej

 

Drömmer du mardrömmar? Verkligen inte ofta

 

Trivs du med ditt jobb? Yes!

 

Favoritklädsel? Svarta jeans och en slapp tröja över och skinnjacka eller liknande. Platta skor. Ringar.

 

Favoritlåt just nu? Heads will roll med Yeah Yeah Yeahs. Annars Memories med Guetta, kommer alltid vara #1.

 

Vad ser du om du tittar till höger? Min fåtölj

 

Vad gör dig glad just nu? Vänner. Julen.

 

Vad ska du göra härnäst? Duscha.

 

Höger el vänsterhänt? Höger

 

Humör just nu? Huvudvärk, trött.

 

Favoritgodis? Choklad

 

Kläder just nu? Sovset från Lexington

 

Sommarplaner? Vet inte, resa med vännerna nånstans!

 

Hur många kuddar sover du med? Alltid 2

 

Morgon eller nattmänniska? Båda.

 

Vad är viktigast för dig? Familj, vänner, lycka.

 

Är du kittlig? Yes

 

Snarkar du? Nej för tusan

 

Stjärntecken? Firre!

 

Stökigt el välstädat? Hatar stökigt men det händer väl..

 

Vad längtar du mest efter just nu? Efter-tentan-tiden. Jullovet. Nyår.


Julkänsla

Hejhej!
 
Blev en sen kväll igår, skypade till 3 på natten. Hade sovit under dagen lite så var inte speciellt trött. Trodde jag skulle ha svårt att somna ikväll men just nu är jag faktiskt heeelt slut.
 
Var i stan idag, hittade lite fina småsaker! Adventsljusstake (vit från indiska) med röda blockljus, 2 glittriga juldekorationshängare, en ljusslinga, balsam, primer, linsvätska, "december/kalenderljus" (med 24 delar ni vet?) och ett underlag till den.
 
Såhär mysig är min hall nu! Tyvärr hänger hjärtat snett på bilden men har fixat det. Riktigt nöjd. Precis som jag föreställde mig att det skulle se ut.
God frukost imorse
 

Bond. James Bond.

Skyfall var såå bra! The scenery (vet inte det bästa svenska ordet för det.. typ scenbild?), dvs bilderna och sånt i alla scener var grymt bra gjorda. Skådespelet och karaktärerna. Musiken. Riktigt bra. Hörde från en filmkritiker att den inte alls var lik dom andra bondfilmerna, dvs. inte helt bond-klassisk men det tyckte jag nog visst att den var. Speciellt i slutet. Vi var ganska många som gick; jag, Simon, Nille, Kaijser, Jacob, Jonte, Albin, Teddy, Matte, Vinnie. Superkul när så många kan va med! :)
 
Innan var jag, Nille och Kaijser på Itamae och åt typ den godaste sushin jag nånsin ätit. Helt otroligt gott.

Tisdag

Godmorgon!
 
Sååå skönt att sova ut till 9 (när klockan egentligen är 10 liksom!). Ska äta frukost nu och sen skypa med gruppen och skriva klart projektet.
Vi gjorde d igår med, 10-13. Sen tog jag tåget hem, 16-17, kom hem, slängde i mig en macka, sen åkte jag och Cassie till Willys och shoppade loss. Blev väl 500-lappen var. Somnade runt 22.30, superskönt!
 
 

Heads will roll

Assssåååå så glad!! Simon ringde nyss och berättade att det blir Skyfall ikväll. SOM jag längtat. Kommer bli grymt. Vet inte exakt vilka vi är som ska gå än, lär ju va vanliga gänget. Galet nice.
 
Bond är verkligen bäst

Söndag

Godmorgon
 
Ångestsöndag i vanlig ordning. Känns superkonstigt att klockan är halv 10, när den egentligen är halv 11 och man går ju fortfarande på sommartid. Men skönt att ha en timme mer.
Igår jobbade jag 10-15, gick ännu en gång ovanligt bra. Vi har en ny på jobbet och jag älskar ju att lära ut (eftersom jag tycker jag är den mest pedagogiska läraren som finns hehe..), så det var riktigt kul.
 
På kvällen drog jag till Teddy med Jimmy och Nille, förade lite och lyssnade på bra musik. Sen tog vi en taxi till Spitfire som alla senaste helger. Mötte folk, mest gamla klasskompisar!, där. Min älskling Sofie kom dit med fina Anna. Sen drog vi vidare till Harrys men va inte där så länge, då var klockan runt 3 sommartid och jag började få fruktansvärt ont i fötterna så jag matchade tåg/buss och kom hem rätt smidigt snabbt.
 
Jag och min fina i somras

Sagoland

Hemmaaaa! Bästa. Gick runt på stan när jag kom fram, men hittade inte en enda grej. Så sämst. Vad har hänt? Var ju inne i typ 10 affärer. Dock var jag lite stressad så kanske därför.
Hade planerat att träffa Kaijser nu och göra nåt kul men näää d blev ju inte av, så ska strax över till Simon och chilla m han och Vinnie. Jobb imorn så det blir ju inte så sent.
 

Hektisk fredag

Hejhej
 
Kändes verkligen tungt att gå upp 7.35 imorse, var ju jättemörkt ute. Men nu har jag varit på handledning och lite gruppmöte om projektet. Nu blir det snabblunch och sen drar jag och Cassandra till bussen och tåget för att åka hem till Stockholm! Känns som jag varit här en månad? Ikväll vet jag inte alls vad som händer, vet att några ska gå ut men eftersom jag jobbar imorn går jag hellre ut imornkväll. Vill helst åka in till stan en snabbis när jag kommit hem... får se får se.
 
stan förra julen

Löning + CSN

Jaha då var det löningstider. Man mår liksom lite extra bra då eller hur? Alla människor får den där glimten i ögat. Skojar lite; "nu är man rik igen".
Själv har jag betat av alla mina fina räkningar. TV:n är numera min ägodel eftersom jag har betalt, känns bra. Sen hyran, lånepengar till mamma, mobilräkning, studielitteratur. Då blir det ju inte så värst mycket kvar nej, men en liten summa har jag allt att spendera.
 
Ett iphoneskal skulle sitta på sin plats (köper man VAR?), och en mysig mössa nu när det börjar bli minusgrader ute. Linsvätska x2. Sen har jag lite rabatter på Åhléns, på väskor bl.a. 20% på valfri väska (dom har väl ett liitet urval av märkesväskor va? Tänker typ Ceannis är ju en gammal favorit). Och en väska behöver jag..
2 snygga (och dyra?..)
 
 
 
 

Alla har väl fallit nångång i trans

Hejsan hejsan
 
Föreläsarn var mycket bättre idag! Dock valde min grupp att sitta lite med projektet istället för att gå på sista föreläsningen så det var bara att hänga på.. och vi blev klara tidigt.
 
Nu har jag precis köpt biljett hem till imorn, trodde jag skulle få komma iväg vid 12 men självklart inte. Finns inte ens ett tåg som går då, dom går antingen 11 eller 13. Jaha..? Och båda dom var slutsålda på sista minuten priser (tänker inte betala 260 spänn när det finns för 147). Så det blev 14. Vi har handledning 9-10 men sen tänkte vi sitta lite gruppen och nu kan ju jag vara med. Greeeeaat
 

Punching in a dream

Helt värdelös föreläsning ännu en gång, har heldag med samma föreläsare imorn igen. Ska ge en chans till, men känns som en himla skillnad på föreläsarna på SU jämfört med Öru. På SU, visst det fanns några dåliga föreläsare, jojomensan, men här har det börjat bli liiite mycket av det nuförtiden.
 
Aja, skulle ha träffat Cassandra ikväll men har suttit i telefon ett bra tag med Soffan och sen har jag lagat en omsorgsfull middag och så. Så vi möttes ute en snabbis och snackade lite. Bestämde oss för att vi ska typ börja träna på Universitetsgymmet, eller jag ska dit och kolla hur det är först såklart, men annars kör vi igång. Charlotte i vår klass går redan där, och hon är typ hardcore expert så det är ju awesome. Riktigt taggad!
 
Höstig bild på skolan (parkeringen...)
 
 

Moving on

Godmorgon
 
Hade föreläsning 10-12 idag, men jag orkade inte, blev för sent igår. Träffade Cassandra vid 23 tiden och sen väntade jag på att varmvattnet skulle komma (00 skulle det vara som vanligt), väntade till 00.30 men nejnej. Inte 1.00 heller. Somnade 1.30.
Ska iväg på föreläsningen 13-15 istället. Äter frukost nu. Jordgubbste är verkligen gott.
 

Ditt j**la ****

Jag är SÅ arg just nu. Och besviken. Den här personen har gjort något riktigt elakt mot mig, en av mina närmsta vänner och en annan tjej. Jag gick igenom alla stegen. Förnekelse, chock, förtvivlan, chock och nu hämndkänslor. Inom loppet av... 4 timmar. Har snackat med Kaijser, Sofie, Jenny, Emma. Ni är verkligen bäst. Sånt stöd. Såna bra ord. Tackar för att jag har er i mitt liv.
Den här idioten. Har sabbat så mycket. Det är väl EGENTLIGEN ingen stor grej (allt är relativt?). Men om man nu ser det ur mitt perspektiv. Personen i fråga har lekt, spelat spel, och personen lever i förnekelse och söker bekräftelse. Utnyttjar psykiskt. Fyfan. En av oss 3 vet inte om det än, och det måste berättas. Personen ska inte få skada mera. Det här är riktigt psykiskt sjukt, det är inte normalt att kunna leka med andras känslor såhär utan att känna skuld. Tur att jag fick reda på det såhär tidigt säger jag bara. Nu har jag en idiot mindre i mitt liv. Du var inte ens värd att jag skänkte en tanke åt dig. Kommer aldrig mer tilltala dig. Du är död för mig.
 
 

Pollenchock och stjärnfall

Hallå
 
Skönt det var att sova ut imorse, sen var det dags att sätta igång Skype och grupp-arbeta ONLINE höhö (gick hur bra som helst). Vi har kommit grymt långt med projektet, nästa vecka ska det redovisas också så det är ju bra.
Har skrivit lite på sammanfattningen till tentan också.
 
Värmen och varmvattnet är ju avstängt idag, det känns.. riktigt kallt. Ska ta en varmdusch inatt när det sätts på igen. Imorn är det skola 10-15, segt! Samma på torsdag. Fredag handledning 9-10, sen hem till ön! Underbart. Löning också.
                                

Die Mauer

Hejhej!
 
Skola 9-16 idag, SJUUUKT lång dag! Vi har nog aldrig varit i skolan så länge. Hehe. Man är ju lite bortskämd. Imorn är jag ledig men har en heeel del plugg att plöja igenom.
 
Nu ska jag äta middag och kolla på Andra avenyn som vanligt eller nåt, Cassandra kanske kommer över senare och sover över, hennes lägenhet är nymålad och det är tydligen farliga ångor och sånt. Sen stängs varmvattnet och d av kl 7-00 imorn också.. suck.'
 
Hahaha så himla sant..igen

Sweet nothing

Heeej
 
Vilken helg! Innehåll: Inget. Nä men den var skön, jag har relaxat till max och typ..bakat bröd och kollat på film. Så nu är man allt bra utvilad. Hade tänkt dra över några till jocke igår och chilla men dom bestämde sig för att spela fifa istället (nejtack..) och några andra skulle ut (jag har no möney såatteee). Idag har jag pluggat, städat lite och nu lagar jag middag. Vid 19-19.30 ska jag vandra över (typ 100 m åt höger) till Cassandra (från min klass) som är nyinflyttad här i Grankotten och kolla på Solsidan. Mys!
 

Mörkt eller ljust

 
Sitter och saknar mitt mörka hår jag hade förut.. Men trivs superbra i ljust. Så kommer nog stanna i det ett tag iallafall. Men mörkt är jäkligt snyggt också..
 
 
 

Pluggish

Har skrivit lite lite på gruppens projektarbete. Känns som jag pluggat oavbrutet hela dagen redan. Nä men nu ska jag fortsätta med min tentasammanfattning (jag brukar ju hamna på runt 40-60 sidor). Håller på med det roligaste nu, Safs juridikpowerpoints. Den här är på 58 sidor (HUR lyckas hon......).
 
Sen tar jag helg.

TRÅÅÅÅKIIIIGT

Hej hallå
 
Grupp-plugg 9-12.30 idag. Gjorde en observation och en minnesövning, rätt så effektiva faktiskt. Sen handlade jag lite smått som jag behövde eftersom jag hade fått hem massa kuponger på ICA nu när man är "nyinflyttad". Måste ta vara på studentförmåner.
 
Ikväll ska jag vara hemma, kolla på film. Äta god middag. Bakade en halloncheesecake med vit choklad igårkväll också. Så jag klarar mig. Men GALET TRÅKIGT ändå eftersom jag vet att jag hade taggat till hemma nu snart och kanske dragit iväg till en polare och startat kvällen. Sen stan. Ahh. Saknar dom helgerna.
 

Vänner

 
Ska ju stanna här i helgen. Vi är lediga på fredag och så, så jag hade kunnat åka hem. Spendera 300 (på tågresan). Festa upp dom sista pengarna. Träffa mina otroligt sköna vänner. Men nej jag ska som sagt stanna. Minns att jag var grymt nöjd med det förut, men nu mår jag lite dåligt istället, har blivit helt sällskapssjuk! Tur att man har fler helger
                             
 

Mål efter mål

Hejhej
 
Ingen speciellt rolig dag idag. Först en helt onödig föreläsning om vetenskaplig metod (har läst det av och till i 2 år så... jag kan det hyfsat bra och det var inget nytt idag, mest flummiga saker). Sen åt vi lunch och drog iväg till stan för en intervju med en biståndshandläggare på ett seniorboende eller vad det hette. Gick bra. Imorn ska vi grupp-arbeta hela långa dagen..
 
Kollade på matchen igår också. Superdepp i början med 4-0 men sen OJOJ vad spännande det blev. Riktigt kul att skypa samtidigt.
 
Just nu ligger jag i sängen och slappar loss. Fixade min komplettering på seminarie II förut, hade skrivit nån referens fel från lagboken. Sjukt krångligt det där med att referera till lagar.
 
Saknar badkar..

Den roliga vardagen

Helloooo
 
Skola 10-12 idag med gruppen, sååå effektiva. Snart klara med seminarie 4 som är på MÅNDAG. Sen drog vi till Saigon och åt en riktigt god lunch. Jag tog friterade räkor med ris och sötsur sås. Sen fick jag skjuts till "stan" och tog en sväng inne på ICA för storhandling. Hamnade väl på 800 spänn. Men nu är veckan klar. Kylen/frysen fyllda. Skönt.
Lite mysigt att vara tillbaks i lägenheten ändå, till helgen. Ska baka nåt gott. Och plugga. Och njuta av ensamtid. Fast vi snackade om att hitta på nåt på lördag med några i klassen. Men lite ensamtid då.

Godnatt

Bästa tiden valde jag för tågresan, 17-19. Matchade med snabb-bussen perfekt också. Sov lite på tåget också, skönt. Fattar dock inte varför det ALLTID är fullproppat med folk nuförtiden? När jag åkte i vintras var jag ibland ensam???
 
Nu har jag duschat och kollat på Pirates. Ska kolla på One piece eller andra avenyn nu och sen sova. Imorn blir det grupp-plugg kl 10. Såååå kul att vara tillbaks till örebro och plugget efter världens bästa helg....verkligen...
 
 
Haha så här är det ju verkligen varenda gång; 
 

Whos side am I on, whose side am I?

Godmorgon!
 
Vilken natt. Först jobb som gick superbra, älskar hur alla är på så bra humör på jobbet. Trivs så himla bra där. Sen hem, fixa mig och äta en goood middag bestående av oxfilé, bakad potatis och tzatziki. Sen drog jag och Nille och mötte upp Jimmy, Jonte, Albin, Teddy, Vinnie och Matte på Biljardpalatset. Va där ett tag sen åkte vi till Spitfire där vi spårade loss resten av kvällen. Mötte en del polare också. Gaaalet rolig kväll. Så taggat på det där stället. Vi stannade till stängning, köpte med oss lite mat från donken och kom hem vid 5.
 
Nu ska jag hålla mig i sängen större delen av dagen och kolla serier, får se vad man gör ikväll. Imorn blir det Örebro.
 

Years

Hallå!
 
Heeeeeeelg! Jobbade 7-16 idag. Kvällen är än så länge lite oklar men jag har laddat upp med att köpa lite Casal Garcia (vitt vin) så jag är väl redo.
 
Igår var jag och Cissi på Vapiano, först sprang vi runt på stan och letade efter småsaker men hittade inget. Sen tog hon ett glas vitt och jag världens godaste drink (Peach sling). Så blev vi hungriga och tog varsin pasta, hon tog nåt med pesto som vanligt och jag tog scampi (supergott!). Drog hem lagom vid 21 tiden. Mysig kväll med min fina!
 
 

Kära Stockholm

Hallååå
 
Hemma nu. Världens hemskaste tågresa dock. Baklänges, inget fönster, skiiitont i huvudet och druckit alldeles för mycket kaffe och vatten... TUR att det "bara" är 2 h.
 
Nu har jag duschat, ätit middag, tagit en alvedon och fixat mig. Ska typ in mot stan och ta en drink eller två. Är ju ledig imorn och är sugen på stan.
 

Skoooor

Nu när jag kommer hem ska jag inviga mina nya stövlar. Är helt kär i dom. Tänkte nog ha dom på torsdag då jag (förhoppningsvis) ska träffa min fina Cissi. Blir väl antingen en kaffe/drink i stan. Jobbar 7-16 dan efter så det blir inte så sent.
 

This is why

Hallå hallå
 
Ledig dag. La mig 2.30 igår så sov ut ordentligt, superskönt. Sen åt jag brunch och pluggade lite, nu ska jag packa och sen kolla på lite serier. Imorn är det seminarie III och sen kl 15 går tåget hem! Fre-lö blir det jobb. Får se om det blir något festande.
 

Som bästa vänner som har tagit det till nästa level

Heeej
 
Skola 10-13 idag, nu kollar jag lite serier och ska kaaanske plugga lite. Annars har jag hela dagen imorn på mig så det är ingen brådska direkt.
Tänker tillbaks på helgen, vill tillbaks. Den var verkligen överdrivet bra. Det lyckoruset, att vara med vänner och må så bra. Bästa som finns.
 
På onsdag är det seminarie III och sen ska jag hem igen till på söndag. Tentan närmar sig med stormsteg också.. pressen kommer snart. Blir kul.
 

Set your inner spirit free

Godmorgon på er!
 
Vaknade för någon timme sen, först egentligen runt 9-11 men det funkade verkligen inte med tanke på att jag kom hem 5 inatt. Yes, utekväll igår på Spitfire med Jimmy, Nille, Kalle och Matte. Alltså sååååååå KUL KVÄLL. Vi dansade, sjöng (skrek) och drack. En av dom bästa kvällarna jag haft sen typ nyår eller nåt, kanske att den slog det till och med. Vi började hos Kalle och sen bestämde vi oss för att skippa bowlingen och dra in till stan istället. Bra val. Går på alvedon nu och kan knappt gå eftersom jag hade monsterhöga klackar igår men ah. Så värt.
 

You loved me and I froze in time

Lyssnar sönder världens bästa låt just nu: David Guetta ft. Sia - She wolf.
 
Tränade en timma förut så nu är jag ganska mör. Ska bli skönt att sova. Lär behöva det för morgondagen lär bli lång, skola på morgonen och sen fest heeela kvällen/natten. Om det inte blir på lördag då, eller varför inte både och.
Bjuder på lite svettiga bilder...

Lite stress

Hallå
 
Blev lite skypande igårkväll så somnade vid halv 2, lite sent. Men var bara i skolan 10-13 så det funkade. Sen hem och plugga liiite mer och nu vart jag precis klar med ett supportsamtal till NETGEAR (routern). Internet på datorn försvann när jag kopplade in mobilen men nu är det löst! Underbart med bra support.
 
Snygga mattor vi hittade i måndags, men blev inget köp. Endast 250 spänn, fanns andra färger också. Men kände att ingen riktigt passade in här i lägenheten.. vet inte riktigt vad jag har för färger. Lite lila, mest vitt och grått. Vill ha nåt färgstarkt men till lila skär sig typ allt? Kanske ska strunta i det eftersom det mest handlar om 2 tallrikar, en badrumsmatta och ett påslakan.........

Breath of life

Jahaa då var den dagen slut, snart. Åt middag bestående av svampsoppa (ej hemlagad så den var inte ALLS god) och vitlöksbaguette. Sen slängde jag in en banan i ugnen med choklad i, det var desto godare. Om min helg kommer bestå av festligheter (*hoppas*) vet jag att det inte blir tid för god mat eller sötsaker och då får man passa på idag på lill-lördagen.
 
Nu ska jag ta en varm dusch (fick mail om att varmvattnet stängs av på tisdag.. AHH *PASSA PÅ*) och sen bädda ner mig i min silkeslena säng och kolla på Andra avenyn säsong 2 avsnitt 41.
 
HAHAHAHA DÖÖÖÖR så himla rätt

IKEA & Marieberg

Crappiga bilder men orkade inte ta hightech bilder (hur jag nu skulle göra det eftersom jag bara har min iphone här) men bättre än inget! Det här fick följa med mig hem i måndags:
 
(^ Lila badrumsmatta och en söt liten 70-talsinspirerad handduk..eller nåt)
(^Vanliga vinglas och en fräsch växt)

(^Påslakan, pås"knipsare?", 2 mörklila tallrikar, rullen är en sån grej man klipper av och lägger i botten i en låda i köket t.ex. för att inte förstöra underlaget)
(^En liten hängar-grej att lägga saker i)
(^Ser brunt ut.. men det är mörklila påslakan! Och typ världens lenaste mysigaste. Sover sååå gott. den lila kudden är även ny, hade bara 1 innan)

(^Vit väckarklocka)
(^Doftljus)

(^Torrshampo och värmeskydd som även plattar till ordentligt när man plattar håret, båda luktar såå gott)
(^Blev verkligen ingen bra bild men.. det är ett par supersöta små kristallörhängen som jag ska ha till vardags)
 
 

Hehe

Hej!
 
Vilket lyft det var på statistiken må jag säga.. Fint.
 
Idag var det skola 9-16.30, låång dag. Första samtalet, jag var socialsekreterare hela tiden faktiskt. Gick superbra, men också jättesvårt.. Men gillade verkligen att sitta och ställa frågor, fick mycket bra kritik på mitt sätt att samtala också.
 
Idag hade jag på mig detta, och fick rejält med komplimanger för klänningen (och en för skorna!), då blir man ju härligt glad och vet att man gjorde ett bra köp;
 
 

Frågor på det?

Såg att besöksantalet skjutit i höjden? Pga det stod om Jenny Planthaber (min dubbelgångare agenten) i tidningen?? Trevligt. Joel Kinnaman du kan ju ta och ringa mig om du har några frågor.
 
(Bild lånad från Aftonbladet)

Falling to pieces

Heeeej
 
Usch är jättetrött, sov suuuperbra inatt med nya lakan och allt men vi var iväg hos Emma hela dagen och pluggade. Tar mycket energi. Imorgon har vi "första samtalet", då ska 1 av oss spela socialsekreterare (blev jag såklart...) och några observatörer/klienter osv. Får se hur det går.
 
Igår var jag som sagt i Marieberg och på IKEA med Annie! Hittade sååå mycket fint. Får visa bilder senare. Supernöjd. Inte lika kul att kontot har lidit.
 
Köpte dessutom "äntligen" en trådlös router, istället för att hålla på med sladd hit och dit när man flyttar datorn. Men den funkade ju såklart inte enligt instruktionerna, DOCK funkar den superbra just nu!???? Har inte genomgått nån installation eller något men aja. Får se, lägger den av igen får man väl ringa supporten. Såååå kul.
                      
                                                        här har vi den

RSS 2.0