Julafton




haha..

Igår

Hej bloggish!

Länge sen. Men har haft fullt upp med jul och örebrogrejer ni vet.

Julafton var iallafall perfekt! Fick superfina julklappar. Riktigt nöjd.

Igår var det juldagen och jag gick faktiskt uuut :) För första gången sen i somras tror jag! Var sjukt taggad och det hände massa spännande saker, både dåliga och asbra. Är lite tankspridd idag.. mycket kul som hände liksom. Plus typ jetlagged känns det som då jag la mig kl 6.

Kvällen började hos Sofie, sen ut och runt lite, sen tillbaks till henne!

Tisdag

Hej!

Dan före dan före dan före dan före julafton! Åkte in till fältöversten efter sista föreläsningen på SU (för alltid!) för att hitta lite julklappar, men hittade ingenting där så åkte till Lidingö centrum. Kom hem med två julklappar och en julaftonsklänning. Men jag får se, kanske hittar nån annan imorgon.

Ja imorgon då, klippning+färgning kl 13 och sedan julmarknad med syrran + Vendela eller julklappshandel med Ida.. Ja jag har dubbelbokat lite. Inte bra. Men imorgon SKA alla julklappar vara färdiga iallafall!


Goodnight

Kollar på Beck som vanligt, gillar verkligen att de visar filmerna varje söndag.

Två dagar kvar av skola sen ska jag bara njuta av julen. På onsdag blir det frissan också! Har julklapparna klara och inslagna, men det kommer bli några fler. Måste hitta en julaftonsklänning också..

Julstämning

Heeej!

Söndag. Pluggdag. Håller på med min vanliga sammanfattning. Dock håller vi på med juligare saker också! Knäcken blev precis klar och sista lasset med lussebullar inför julafton. Vi kommer ju bli fler än nånsin (?) tror jag, iallafall hos oss, så det är mycket mat som ska lagas. Älskar alla förberedelser :)

Kanske ska berätta den bästa nyheten också (för er som inte sett det på fb): Ni vet den där lägenheten jag var på visning på i Örebro? JAG FICK RUMMET!
Ingen förstår nog hur glad jag blev, inte ens jag själv. Men jag menar det var runt 10 pers som sökte och lilla jaaaag fick det. Man blir otroligt glad kan jag meddela! Så det känns fruktansvärt skönt att ha ett rum som bara väntar på att jag ska flytta in och inreda. Och det kommer bli himla kul att lära känna 2 nya tjejer.


En liten bild på mitt rum i Örebro :) Så glad!!


Before I die




316079_307204195961085_188376731177166_1384767_963382560_n_large

En natt i Kumla

Måste berätta om min resa hem igår. Den blev inte som tänkt.. hehe. Eller ja inte under en liten bit.

Jag skulle åka Örebro - Hallsberg och sen Hallsberg - Stockholms central.

Först tyckte jag inte det var helt tydligt att hitta perrongen där mitt tåg skulle avgå ifrån, men det gick till slut. Sen hoppar jag på tåget, är helt ensam i hela vagnen men träffar en riktigt trevlig kontrollant.

I vagnen finns inga skärmar som visar stationer eller liknande. Tåget stannar efter ett par minuter, jag hoppar av. Följer 2 andra som snart försvinner. Går ner för att, ja jag ska ju byta perrong? Sen blir det mörkt. Inte en själ. Hm.. Vänta. Var är jag? VAR ÄR JAG?
 
Kumla.

Ja. Jag gick av i Kumla. Alltså, jag blev nästan chockad, inte av att jag var i Kumla utan att HUR DUM FÅR MAN BLI. Men jag hade världens extremaste tur så det kom ett till tåg mot Hallsberg precis efteråt så jag hann med mitt stockholmståg sen.. men herregud. Mitt hjärta klappade vilt kan jag säga. Höll på att bli en natt i Kumla.


Örebro

Hejsan!

Kom ganska nyligen hem från skolan, 10-16. Hade tänkt träna men jag orkade inte, dels för att jag var borta hela långa dagen och kvällen igår och för att jag sov riktigt dåligt inatt. Hade så hemskt mycket tankar om Örebro! Tänk att jag ska flytta. Förstår verkligen inte än. Men det känns ändå bra, ännu bättre sen jag var där igår på  besök.

Världens snällaste Nawal skjutsade runt mig i hela Örebro igår, visade mig runt och tipsade om allt möjligt. Uppskattades nåt enormt!!

Sen träffade vi även Linda (vi är alla 3 fd kollegor ;) ) och tog en fika. Vi hade mycket att ta igen! Fruktansvärt trevligt.




Det var sååå fint och mysigt där!


Tisdag

Hej!

Ligger nyduschad i sängen och kollar såklart på Twilight. Eller kollar och kollar, men jag gillar verkligen att ha filmer jag gillar i bakgrunden. Speciellt denna..

Kom på att jag har inte berättat så mycket om visningen jag ska på imorgon.

Så här är det; jag har blivit antaget till Socionomprogrammet i Örebro. Och bostad är ju sjävklart ett måste, så därför har jag sökt lite på egen hand nu innan jag anmäler mig till bostadsgarantin. Fick världens napp! Två tjejer som hyr ut ett rum centralt, jättenära skolan och allt. Allt känns så bra. Dock är det 10 pers som har sökt så de ska hålla en visning, och jag håller tummarna nåt så in i.. Känns som drömrummet just nu (innan jag ens har tittat på det haha!).

Ska dit kl 17 imorgon, tåget går 14. Sen hem antingen 19 eller 19.30, är hemma vid 22.. lite stressigt, då jag ska upp vid 7 dan efter. Men men. Absolut värt!

Ni får hålla tummarna för mig nu alla läsare

Har alltid gillat slottet

Julstress och annan stress

Jag är fruktansvärt  stressad just nu. Får skriva upp allt så jag inte glömmer någon viktigt. Kan lista upp lite saker jag måste tänka på/fixa/hålla koll på för tillfället i mitt liv:


- Mecenatkortet
- Ringa securitas
- Köpa biljett till Örebro
- Rita, memorera karta över vägen till lägenheten till lägenhetsvisningen så man inte går vilse
- Skriva en labbrapport tills på fredag kl 16
- Slå in och handla klart julklappar
- Anmäla mig till bostadsgarantin ifall att
- Börja övningsköra
- Plugga till tentan i januari
- Fixa alla möbler och planera inflytt i januari
- Träna
- Köpa linser
- Njuta av julen
- Fixa busskort som gäller i Örebro
- Träffa vännerna
- ANDAS


Hur SVÅRT ska det vara? Tydligen mycket

Hallååå!

Är extremt irriterad just nu. Och väldigt trött.

Såhär ligger det till: Ett Mecenatkort är tydligen fruktansvärt svårt att få hem. Allt började när mitt gamla gick ut i oktober eller nåt. Jag mailade om att få ett nytt. Fick ett automatiskt svar (!) om att studenter "oftast får sitt kort via sin fakultetsförening". Jag blir därefter fast i en kontroll på Ropsten av en kontrollant, får en böter på 1200 eftersom mitt Mecenatkort har gått ut och jag reser självklart på Student (jag är för tusan student) men den slipper jag betala om jag går till SL center inom 10 arbetsdagar.

Jag går till SL center. Visar mina intyg. De faxar papprerna till kontrollanterna och säger sen i sin tur att jag måste ringa Securitas kontroll tidigast den 13/12. Får ett tillfälligt kort (för SL).

Jag ska åka till Örebro för lägenhetsvisning den 14/12. Jag vill resa som student (självklart) och går in på deras hemsida, står att man måste gå till SJ center för att få ett tillfälligt kort som styrker att jag är student. Jag går dit idag, visar ännu en gång mina intyg. Men nej absolut inte, dessa papper duger inte. Jag måste få papper från min fakultetsförening, speciella, andra papper (SOM VISAR EXAKT SAMMA SAKER).

Jag kommer hem, läser mail från min fakultetsförening om att få Mecenatkort. De ger endast kort till sina medlemmar (kostar månadsvis och är ju självklart bra om man ska GÅ där i framtiden).

Får maila Mecenat IGEN, och ska få svar inom 1-3 arbetsdagar.

Så här står jag nu. Utan Mecenatkort. Trött och arg. Utan någon som helst förklaring från någon. Alltså, ska det vara så här? Ett litet ynka kort som inte ens gör speciellt mycket tar EN EVIGHET (bokstavligt talat) att få. JAG-BLIR-GALEN.

Julhandel

Hejsan!

Var ju i stan med min gullis Cissi i onsdags, och hittade massa fint. Både julklappar och annat. Sen åt vi en riktigt matig lunch på NK. Saknar henne redan.



Till mig själv hittade jag på Stadium denna träningsväska (ni vet inte hur länge jag har letat efter en okej träningsväska seriöst). Har alltid gått runt med olika påsar men det känns lite trist, så nu har jag en rejäl väska som får plats med både skor, vattenflaska och mer därtill.



Blev även denna snygga träningstopp! Färgen är lite skum/lysande (?) på bild, men den är snyggt rosa iallafall.



Strålande jul


Godnatt

Blev alldeles till mig när jag fick reda på det här. Alltså flytta, jag? Jag är typ världens mest hemkära person walking on this planet? Men ändå känner jag mig mer redo än nånsin. Men jag kommer ångra mig när jag flyttar? Nej. Jag ska klara det här bra.

Stressad över själva flyttningen bara.. allt som måste fixas.

En 6hs skoldag, ett antagningsbesked och en tidig morgon. Jag är ganska så slut.

Godnatt!


Here I come

Heeeej kära läsare!

Har en stor nyhet. Jag ska flytta! Till Örebro.

Ja vi fick ju antagningsbesked 1 idag, och Örebro var det antagna. Dåliga med antagning.se är ju att man kan ju inte se vilka fler jag blev antagna till!? Så fort du blir antagen till något stryks allt under. Jag tycker att man borde kunna få söka allt, tacka ja till allt för att sedan välja vad man vill läsa.

                              
Ska börja kolla ordentligt på lägenheter och möbler och sånt nu. På blocket kan man faktiskt hitta lite fräscha saker ibland, kan ju vara bra om man är lite fattig student..


Dear santa..

Prövade dessa balla snyggingar på Nilson Shoes idag


Tell me why

Heeeeeeej!

Alltså vad dåligt energiförråd jag har? Var inne i stan 12-16 med syrran och Vendela för en massa julshopping. Hittade så himla mycket fina julklappar, är sjukt nöjd.

Men min energi! Kom hem, slängde mig ner i sängen och har i stort sett inte kommit upp sen dess. Skulle lätt kunna somna som en stock nu. Varför?? Skulle mycket hellre vilja vara redo för en utekväll eller dra över till nån polare. Men nejnej..


Såg förresten 2 arbetskollegor och en gammal "vän" i stan. Alla är ute i julstöket på stan (fast ovan är syrran och V)

Sjukt sugen


Lyssnar på David Guetta - Memories. Lyssnar alltid på den när jag åker skidor och nu kom suget

Lördag

Hallå!

Usch vilket hemskt vaknande jag fick. Drömde att en fluga surrade i mitt öra (typ det värsta jag vet) och ryckte till med halsen/huvudet på något stört sätt och fick såklart kramp/rejäl muskelspänning i nån av halsmusklerna/senorna. Har fått det förut många gånger, men det var ett tag sen nu. INTE kul kan jag lova er. Samma som med kramp - bara att lida ut det. Det går liksom inte att röra sig på något sätt så det försvinner, kan inte göra det med kramp i vaden heller (som är värre). Vet att vissa kan men för mig funkar det inte.

                                       

2a December

Hejsan!


What a day! Klockan ringde kl 8.20, jag vill ju vara inne i stan tidigt som vanligt om jag ska julhandla, klarar inte av stora folkmängder. Dock var det inte så tomt direkt. Har sprungit runt hela stan känns det som, fötterna värker bra iallafall! Hittade 3 julklappar, varav en till mig själv.. :)

Imorgon är det äntligen dags för aventskonsert i gamla stan med Cassel, ska bli hur mysigt som helst. Sen gamla stan älskar jag verkligen under julen.

Nu ligger jag förövrigt och kollar på Annie Hall (Woody Allen för dom som inte vet), och sen blir det Djävulen bär Prada för tionde gången minst. En lugn skön kväll med andra ord, precis som jag vill ha den.

En bild från i somras. Nästan så man blir sugen på vår.. och snart blir håret som då igen!


18:45

Såg ni julkalendern imorse? Självklart gjorde jag inte det. Går inte upp så tidigt längre :) Så kommer kolla om 45 min. Spännande.


Åhh nu börjar man verkligen längta!

Torsdag

Åt lunch/middag för en timme sen. Sjukt konstig tid (skolans fel).

Har kurerat mig i sängen nu och ska inte gå upp förrens imorgon runt 9, sen blir det stan för lite julklappsletande. Har skrivit en lista på vad familjen ska få, så det blir inte så svårt. Men hittar gärna andra saker också.

Plus att jag vill hitta nyårs/julaftons-klänningar.. är väldigt kräsen när det gäller sånt. Har en bild i huvudet hur de ska se ut och så. PLUS klackar.. har inga ju.



Var är vår snö förresten?


1a December

Hejsan!

Njuter av efter-tentan-tiden. Så mycket roligt som väntar! Ska på adventskonsert med släkt på lördag, julhandlande på tisdag med syrran, en Cissi-dag på onsdag, och sen julafton såklart.. Och det lär ju dyka upp mer roligt.

Nu ska jag iväg till skolan (mindre roligt). 13-15. Obligatoriskt seminarium.. hm.


RSS 2.0